a studio, hillside

STUDIO_06

Small (often illegal) studios riddle the Hollywood Hills, where all ilk of entertainment-oriented folk hash out their hits and edit down their next Oscar-worthy performances. . . or so the stereotype goes.

This is such a studio – a miniature white cube set deep into the hillside with a service shed and private garden adjacent.  Upon approach, only the pyramidal skylight is visible, slowly revealing the tall archways underneath upon descending a spiral stair.  The form itself owes much to both Irving Gill and O.M. Ungers, with a few picturesque moments from Wallace Neff’s Spanish Colonial Revivalism thrown in for good measure.  Upcoming posts will feature the interior of the studio, with that large skylight and intricate trusswork above.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s